Конфуціанська теорія харчування

Якщо ви захворіли - не варто мучити свій організм таблетками та ін'єкціями. Потрібно просто трохи змінити свій раціон: виключити з нього одні продукти, замінивши їх на інші. І, буквально через кілька днів, ви зміцните своє здоров'я і, можливо, навіть повернете минулу молодість. Ось який ефект обіцяє конфуціанська теорія харчування!

Ще на зорі цивілізації китайський мудрець І Інь розробив теорію збалансованого харчування. Надалі її став активно пропагувати філософ і вчений Конфуцій. Сьогодні вона є першоосновою всієї китайської кулінарії. Називається ця теорія конфуціанської, на честь найвідомішого свого адепта.

Конфуціанська теорія харчування передбачає збалансованість трьох складових харчових продуктів: смаку, аромату і кольору. Згідно з цим вченням, кожен продукт відповідає або жіночому началу (Інь), або чоловічому (Ян). Причому, продуктів Інь властиві теплі кольори, а їжі під впливом Ян - холодні.

Вибір того чи іншого продукту безпосередньо залежить від пори року. Наприклад, якщо на вулиці холодно, то слід вживати тільки гарячу, або теплу гостру їжу. Якщо тепло - тільки холодну. Коли на вулиці волого - необхідно включати в раціон сухі продукти і навпаки. Головний принцип конфуціанської теорії харчування - єднання і гармонія з природою.

Китайські мудреці вважали, що їжа може не тільки виконати роль прекрасного ліки, але і нашкодити людині. Так, збалансоване споживання продуктів (кислих, солодких, солоних, гірких, гострих) допомагає людині довго зберігати молодість і виробляти здорове потомство. Зловживання ж одним або декількома видами може призвести до депресії та навіть важкої хвороби.

Деякі продукти взагалі не рекомендується вживати в їжу без гострої необхідності. Це кава, спирт і молоко. Вважається, що вони дають зайву енергію організму, тим самим порушуючи його баланс. Використовувати їх можна вкрай рідко, як лікувальний енергетика.

На основі цього древнього вчення послідовники з'ясували, що для лікування органів дихальної системи слід віддавати перевагу їжі з пряним смаком, уникаючи кисло-солодких продуктів. А в разі депресії найкраще вживати солоне, виключивши з раціону солодощі.


Джерело: www.justlady.ru

Інші матеріали:
Перука Ліпофілінг - нове слово в косметології Мезотерапія: краса без операції Догляд за нігтями і кутикулою Сік алое для краси волосся