Отримати гарну засмагу за допомогою продуктів харчування

Про гарний засмагу жінки мріють не тільки влітку, а й протягом усього року. Набути бронзовий відтінок шкіри легко в будь-який сезон, благо, соляріїв і автозагаром предостатньо. Звичайно ж, у соляріїв є маса протипоказань, а кошти автозагара не завжди дають потрібний ефект. Мало хто знає, що надати шкірі здоровий вигляд і природний відтінок засмаги можна і за допомогою продуктів харчування.

Існує ряд продуктів, регулярне вживання яких може підсилити вироблення меланіну і, відповідно, надати шкірі привабливий відтінок. Ці продукти одночасно володіють вираженим антиоксидантним ефектом, тому поряд з появою природного засмаги шкіра буде виглядати сяючою, здоровою і гладкою.

Для зміцнення засмаги слід включати в раціон продукти з високим вмістом тирозину і триптофану (амінокислоти, що стимулює вироблення меланіну), бета-каротину (додає шкірі золотистий відтінок), вітаміну Е (найпотужніший антиоксидант), лікопіну і селену.

Найвідомішим продуктом, забарвлює шкіру в спокусливий темнуватий відтінок, є морква. Вона лідер за вмістом бета-каротину, який захищає поверхню тіла від сонячних опіків, а також сприяє кращому прояву загару. Однак є моркву в великій кількості, щоб потемніти, не слід - це загрожує алергією або гіпервітамінозом А. Нормою вважається дві середніх моркви або стакан морквяного фрешу на день. Запам'ятайте, що вітамін А в моркві засвоюється організмом тільки в поєднанні з рослинними оліями.

Трохи поступаються моркви в змісті бета-каротину абрикоси і персики. Персики допомагають загару розподілятися на шкірі рівномірно. В абрикосах дуже багато калію і заліза, а тому вживати їх можна як завгодно багато, якщо немає проблем з органами ШКТ. Але не налягайте на ці фрукти, будучи на курорті, інакше ризикуєте заробити неприємні відчуття в шлунку і пролежати в номері весь відпочинок. З'їдайте не більше одного персика і п'яти-шести абрикос в день.

Досить бета-каротину і в шпинаті. Саме вживання шпинату допоможе закріпити загар на тривалий час або додати наявного більш соковитий бронзовий відтінок, захистити шкіру від шкідливого сонячного випромінювання.

Захисними властивостями володіє брокколі, так як до її складу входять майже всі вітаміни, а також антиоксиданти. Брокколі дуже ефективна при почервоніння в результаті тривалої інсоляції.

Підсилює загар і прискорює його прояв диня. Щоб знайти рівний і сяючий загар, з'їдайте близько 300 г дині кожен день.

Для засмаги також рекомендуються кавуни, томати, спаржа і виноград.


Джерело: www.justlady.ru

Інші матеріали:
Уколи краси: рестилайн Кавітація - простий спосіб позбавлення від вічних проблем Плюси і мінуси засмаги в салоні Харчування для здорової і красивої шкіри Гарну засмагу за допомогою продуктів харчування