Що корисно їсти на сніданок

Сніданок - один з найголовніших прийомів їжі, свого роду енергетичний заділ на цілий день. Ігнорувати сніданок - теж саме, як якщо відмовляти своєму організму в чомусь дуже важливому. Але які продукти вважаються оптимальними для ранкової їжі?

У класичній кулінарії існує три варіанти сніданків: англійська (яєчня, бекон, чай), континентальний (випічка з маслом, медом або джемом, кава з молоком) і так званий здоровий сніданок.

Вибираючи максимально корисні продукти на сніданок, віддайте перевагу цільним злакам. Довгий час вважалося ідеальним варіантом подавати вранці мюслі з йогуртом. Але потім їх стали дуже часто робити з кукурудзяного борошна, що не має необхідного запасу корисних речовин, додавати цукор або цукрозамінники.

Мюслі залишаються в числі корисних продуктів, тільки якщо зроблені методом розплющування цільного зерна, тобто без видалення верхнього шару, заливаються йогуртом з живими бактеріями або біфідокефір, і ніякого цукру!

Деякі види пластівців, призначених для сніданків, відповідають поняттю «корисний продукт». До інших необхідно додати ложку-другу висівок. Висівки - та сама оболонка зерна, яку відлущують перед тим, як воно стає крупою. Так крупа знаходить свої смакові якості, але втрачає значну частину корисних властивостей.

Всі ми прекрасно знаємо, до чого складно змусити чоловіків з'їсти вранці кашу, зварену на воді. Є дуже цікава ідея, не йде в розріз зі здоровими сніданками - приготувати із зерна коржик. Пропорції такі: на двох чоловік візьміть 2 / 3 склянки геркулесу, 1 ст.л. вівсяних висівок, 2 яйця і трохи холодної води. Воду вливайте поступово, за принципом «скільки візьме». Має вийти тісто середньої густини. Солити не потрібно. На сухій сковороді підсмажте 6 шматочків ковбаси. Викладіть на неї тісто і притисніть лопаткою. Накрийте кришкою, зменшіть вогонь. Через 5-7 хв. обережно переверніть. Вийде гарна коржик з ковбаскою на поверхні. І смачно, і корисно.

Для боротьби з весняним авітамінозом можна порекомендувати сніданок, що складається з пророщених зерен з кленовим сиропом. Для того, щоб проростити зерна, необхідно взяти пшеницю, жито, овес і ячмінь в рівних пропорціях. Намочити невеликий шматочок марлі кип'яченою водою, загорнути в нього зерна для пророщування, насипані в один шар, прибрати на 2 дні в темне місце. Зазвичай цього часу достатньо, щоб з'явилися невеликі білі паростки. Важливо не допускати їх позеленіння, тому зберігайте пророщені зерна без доступу світла. Щоб приготувати корисний сніданок, достатньо взяти 2-3 ложки цих зерен і 1 ч.л. якісного кленового сиропу.

Ще один варіант корисного сніданку - банановий коктейль із заліком. Він дуже подобається дівчатам, що стежать за своєю зовнішністю, а також дітям-підліткам. На 1 порцію знадобиться 1 банан, 2 ст.л. геркулесу, 100 г живого йогурту, 1 ч.л. меду, кілька крапель лимонного соку. Збийте всі інгредієнти в блендері - вийде корисний сніданок, особливо актуальний для спекотного літнього дня.


Джерело: www.justlady.ru

Інші матеріали:
Як носити контактні лінзи Ефективні дієти для швидкого схуднення Як лікувати біль під час місячних Як схуднути, не голодуючи Чому ми боїмося лікарів?