Чому наше волосся січеться

Посічене волосся - справжня трагедія для будь-якої жінки, чоловіки ставляться до цього спокійніше, хоча волосся у них січеться значно рідше. Відбувається це в основному з кінчиками волосся, але буває, що цей процес охоплює волосся повністю по всій довжині. Через це волосся виглядає неохайними, скуйовдженим і тьмяним.

Перетин волосся відбувається тому, що рогові лусочки, які щільно покривають стрижень волосини зовні на зразок черепиці даху або риб'ячої луски, починають відшаровуватися. Через це втрачається форма і блиск волосся.

Перша причина перетину - несприятливий вплив на волосся зовнішнього середовища, особливо влітку. Під впливом сонця і вітру волосся втрачає вологу, вигорають і стають сухими. У цьому випадку намагайтеся більше пити - не менше 1 літра води. Захищайте волосся капелюхом з широкими полями або модною косинкою. Після купання у водоймі покривайте голову хоча б рушником, щоб захистити волосся від пересушування. Після морських ванн обов'язково обполіскуйте волосся прісною водою.

Намагайтеся не розчісувати мокре волосся, це теж псує їх структуру. Або користуйтеся тоді дерев'яними гребінцями з рідкісними зубами. При висушуванні волосся феном застосовуйте професійні керамічні гребінця. Їх особливість в тому, що вони не нагріваються до високих температур під впливом гарячого повітря і тому не пересушують волосся.

Якщо ви фарбуєте волосся або робите хімічну завивку, подбайте придбати також кошти для спеціального догляду, відновлюють волосся після подібних операцій. Про маски, пінках, бальзамах і кремах, що застосовуються в таких випадках, вам залюбки розповість ваш особистий перукар і порадить найкращий варіант для вашого типу волосся. Не псують їх лише хна і басма, але, на жаль, їх колірна гамма сильно обмежена.

Друга причина - брак вітамінів групи В і жирних амінокислот. Перегляньте свій раціон, додайте в нього крупи, бобові, жирну рибу, зерновий хліб, висівки і горіхи. З бобових це горох, квасоля, чечевиця. Будь-які крупи багаті вітамінами групи В, крім того, в гречці, пшінки, рисі і геркулес присутні також жирні амінокислоти. Рибу вибирайте морську - оселедець, сьомгу, форель, а якщо ви її не любите, обмежтеся горіхами. Додавайте в салати оливкова і льняне масло як заправки.

Третя причина - дуже велика довжина волосся, більше 25-30 сантиметрів. У цьому випадку харчування від коріння волосся просто не доходить до кінчиків і тут єдине, що ви можете зробити - регулярно підстригати кінчики. Состріганіе посічених кінчиків проводять у міру необхідності, не рідше одного разу на місяць, а після зникнення проблеми - не рідше одного разу на три місяці для профілактики. Зараз дуже популярно застосовувати гарячі ножиці. Їх принцип дії в тому, що вони роблять кінчик волосини більш округлим, природним, на відміну від холодних ножиць, які роблять зріз волоса плоским. Холодні ножиці теж підійдуть для такої операції. Головне, щоб вони були дуже гострими. Тупі ножиці сильно псують структуру волосся, сприяючи розщепленню кінчиків. Для стрижки застосовується гаряча бритва. Принцип її дії на волосся такий же, як і в гарячих ножиць.

Корисно для волосся ополіскування їх після миття м'якою або кип'яченою водою, а також настоями трав ромашки і кропиви. Не лінуйтеся робити маски для волосся, яких у продажу зараз необмежену кількість. З народних засобів відмінно підходять для цих цілей маски на основі дріжджів, пива або чорного хліба, яєчного жовтка або кислого молока. Можна навіть просто злегка змащувати кінчики волосся звичайною рослинною олією.
Мийте волосся в міру їх забруднення, два-три рази в тиждень, це теж сприяє їхньому здоров'ю.


Джерело: www.justlady.ru

Інші матеріали:
Як вибрати вітамінні краплі для очей Дієта Лариси Доліної Дієта Дженіфер Лопес Народні засоби від печії Як вибрати клініку для пологів