Ефірне масло мирта

Що таке мирт? За коротким, але від того не менш таємничим словом ховається назва рослини, гілки і листя якого використовується для виготовлення ефірної олії. Мірт являє собою чагарник або невелике дерево, яке прикрашають білі квіти. У сімейство, до якого належить мирт, також виходять чайне дерево і евкаліпт, а аромат, яким володіють квіти і листя мирта, відомий своєю яскравістю. Такий аромат не можна було не використовувати в медичних та інших цілях, тому на світ з'явилося ефірне масло мирта. Про властивості і способи застосування цієї олії розповідає жіночий журнал JustLady.

З деяких джерел випливає, що ефірна олія мирта володіє навіть більшою протимікробної силою, ніж популярне масло чайного дерева. Так це чи ні, можна дізнатися, тільки самостійно випробувавши дію масла, адже вплив ефірних масел на кожен організм може бути індивідуальним. Але, в той же час, існують певні загальні показання для використання ефірного масла мирта. Пропонуємо про них і поговорити.

Ефірне масло мирта: використання в медичних цілях

Як ми вже говорили, ефірне масло мирта здатне протидіяти всіляким мікробам. Його також використовують як антибактеріального і противірусного засобу, здатного в комплексі з іншими лікарськими засобами сприяти в лікуванні таких хвороб, як грип, застуда, ангіна, тонзиліт, трахеїт, бронхіт, пневмонія і навіть туберкульоз. Ще в Давньому Єгипті листя мирта використовувалися як лікувальний засіб від інфекцій і від лихоманки.

Можна проводити процедури інгаляції з використанням 1-2 крапель миртового ефірної олії.

Початок застосування мирта в лікуванні шлункових хвороб було покладено в дев'ятнадцятому столітті. На сьогоднішній день ефірне масло мирта застосовують проти діареї та розладів травлення.

Також вважається, що ефірна олія мирта ефективно при варикозному розширенні вен. У цьому випадку його застосовують як компресів, що складаються з 5 мл рослинного масла і 5-7 крапель ефірного масла мирта.

Прискорити лікування від інфекцій сечового міхура також можна за допомогою ефірного масла мирта. Для цього використовуються сидячі ванни з додаванням 3-5 крапель такого ефірного масла.

Що стосується впливу на нервову систему, то ефірне масло мирта зм'якшує сприйняття організмом стресів і полегшує симптоми перевтоми. За допомогою цього масла можна знайти врівноваженість і спокій. Досить додати 4-7 крапель ефірного масла мирта в аромалампу, і сприятливий аромат наповнить приміщення, надаючи вашим думкам легкість.

Ефірне масло мирта: використання в косметичних цілях

Все ті ж жителі Стародавнього Єгипту відкрили сприятливий вплив мирта на шкіру. Для зміцнення і очищення шкіри вони застосовували миртових воду. Така вода, що використовується для вмивання, навіть отримала назву «ангельська вода», оскільки вона здатна омолоджувати шкіру і надавати їй свіжість. У сучасних жінок є можливість використовувати в косметичних цілях вже готове ефірне масло мирта, яке дійсно характеризується сприятливим впливом на шкіру.

По-перше, ефірне масло мирта насправді є хорошим засобом, що очищає. Це його дію оцінять особливо власниці жирної шкіри. Адже за допомогою ефірного масла мирта можна звузити і очистити пори, позбутися від акне і камедонов, а також від шрамів, які після них залишаються, прибрати запалення.

Але і власницям сухої шкіри не потрібно відмовлятися від використання ефірного масла мирта, оскільки воно поряд з антисептичною і протизапальною дією здатне забезпечувати також і ефект зволоження шкіри.

Взагалі вважається, що ефірна олія мирта підходить володарям будь-якого типу шкіри. Наприклад, нормальну шкіру воно здатне підтримувати в хорошому стані за допомогою зміцнення клітинних оболонок епідермісу і тонізації, а на шкіру, що в'яне воно робить сприятливий ефект шляхом розгладження зморшок і відновлення еластичності.

Для збагачення наявних косметичних засобів зазвичай використовують таку пропорцію: 5 крапель ефірного масла мирта на 15 грам основи.

Крім лікувальних і косметичних властивостей ефірне масло мирта має й інші, не менш цікаві властивості, які дозволяють застосовувати його в самих різних цілях.

Наприклад, відомо, що миртове олія є афродизіаком, воно здатне привнести у відносини між партнерами пристрасть. Крім того, ефірна олія мирта має дуже цікавим і корисним властивістю. Кілька крапель цієї олії в аромалампу - і оргазм може стати більш тривалим.

Ефірне масло мирта слід замінити іншими засобами вагітним жінкам, оскільки для них воно протипоказане. Що стосується інших протипоказань, то це масло не потрібно використовувати у великих кількостях щоб уникнути подразнень слизової і шкірних покривів.

Ефірне масло мирта: з якими маслами поєднується?

Для приготування сумішей, в яких бере участь ефірне масло мирта, краще все-таки покладатися не на власний смак, а на відомості про те, з якими маслами воно добре поєднується.

Перш за все, хорошими вважаються поєднання ефірного масла мирта з пряними маслами. Крім того, воно відмінно поєднується з наступними маслами: кипарис (таке поєднання використовують для лікування геморою, варикозних змін, флебітів, трофічних виразок), рожеве дерево, шавлія, розмарин, грейпфрут, лаванда, сосна, цитронелла, лавр, герань, пачулі, троянда , бергамот, вербена, валеріана, ветивер.


Джерело: www.justlady.ru

Інші матеріали:
Чим корисний гранат Як вибрати вітаміни для очей при короткозорості Занепад сил: що робити? Як впоратися з безсонням Дієта доктора Міркіна