Морквяна дієта

Дієта, заснована на моркви, є не тільки прекрасним засобом для схуднення, але й відмінним способом насичення організму корисними речовинами. Цей чудовий овоч містить велику кількість каротину (провітаміну А), вітаміни групи В, а також вітаміни С, D, Е і К. Крім того, морква багата і цінними макроелементами - кальцієм, магнієм і фосфором.

Існує два варіанти морквяної дієти для схуднення:

1. Морквяна дієта на 4 дні

Перші три дні допускається є тільки морквяний салат. Готується він у такий спосіб: змішайте натерті на крупній тертці 2 середнього розміру моркви, сік половинки лимона, 1 ч. ложку меду, 1 ст. ложку рослинної олії і 1 фрукт (наприклад, терте яблуко, зерна граната, часточки апельсина або грейпфрута). Готуйте такий салат 3 рази на день - на сніданок, обід і вечерю. На четвертий день можете з'їдати з кожною порцією салату по одній некрупною запеченої картоплині або маленькому шматочку хліба. На 5 день переходите до звичайного раціону, але постарайтеся перший час уникати борошняних, жирних і солодких продуктів. Протягом усієї чотириденної дієти випивайте по одному стакану свіжовичавленого морквяного соку і близько 2 літрів звичайної води. Втрата ваги складе 2-3 кг.

2. Морквяна дієта на 10 днів

Протягом усіх десяти днів щодня їжте терту моркву зі сметаною. Моркви можна вживати стільки, скільки вам захочеться. Але при цьому намагайтеся по максимуму обмежувати кількість сметани. Крім того, щодня випивайте не менше 3 стаканів свіжовичавленого морквяного соку і близько 1,3-1,5 літрів звичайної води. З ранку також допускається випивати півсклянки кефіру або нежирного молока. Втрата ваги складе близько 5 кг.

Існують деякі рекомендації, що дозволяють отримати від морквяної дієти найбільший ефект:

- Оскільки всі найцінніші для організму речовини містяться прямо під морквяної шкірочкою, при чищенні моркви намагайтеся знімати як можна більш тонкий шар шкірки. Для цього можна використовувати спеціальну гостру Овочечистка. Молоду моркву взагалі чистити не обов'язково - її досить ретельно промити за допомогою щітки.

- Салати треба готувати тільки з сирої моркви, оскільки після теплової обробки вона втрачає значну частину корисних речовин. Однак при десятиденної морквяної дієті раз на день допускається замінювати сиру моркву в салаті на варену.


Джерело: www.justlady.ru

Інші матеріали:
5 дієт, схвалених наукою Як побороти безсоння Причини, що заважають нам схуднути Інфрачервона сауна - чудо техніки і нове слово в тепловій терапії Деякі причини хронічної втоми