Продукти, що пригнічують апетит

Непомірний апетит - одна з головних причин зайвої ваги. Лише діти можуть з'їдати велику кількість їжі і при цьому не товстіти, адже вони постійно рухаються, в їх організмах активно працює гормон росту. Дорослі ж повинні докладати набагато більше зусиль, щоб залишатися у формі. У першу чергу потрібно приборкати свій апетит. І допоможуть нам у цьому, як не дивно, продукти. Отже, що потрібно з'їсти, щоб їсти менше?

Вода, бульйони, супи. Голод часто плутають зі спрагою. Тому перед їжею випийте склянку звичайної води. Завдяки цій маленькій хитрості ви за столом з'їсте набагато менше. Супи і бульйони - самі незамінні страви в справі контролю над апетитом. Вони містять багато води і при цьому дуже поживні. Через це ви з'їсте менше твердої їжі і насититеся швидше.

Жирні продукти засвоюються довше. Шматочок сиру або масла збільшує рівень холецистокинина (гормону насичення) 20 разів. Білкова їжа допомагає набагато довше залишатися ситими. Шматочок білого м'яса за годину до сну дозволить організму не голодувати до самого ранку. Жменя горіхів (кедрових, лісових, волоських і т.д.) і зовсім дозволить вам залишатися сильними і ситими протягом кількох годин.

Вівсянка так само дуже довго зберігає почуття ситості. Це один з найбільш корисних вуглеводів. Вона допомагає контролювати рівень холестерину, містить харчові волокна, надає багато сил і енергії на довгий час.

Яблука, огірки, апельсини, ягоди, морква і т.п. - Це все джерела харчових волокон. Ці продукти корисніші вживати цілком, ніж у вигляді салатів, варений і консервів. Так буде потрібно більше часу на пережовування і засвоєння. Крім придушення почуття голоду волокна займаються чищенням кишечника. Тому, вживаючи продукти такого роду, ви досягнете відразу двох цілей. Головне, не забувайте більше пити.

Найбагатшим джерелом харчових волокон (клітковини) є висівки. Вони ефективно пригнічують голод, позбавляють від закрепів, знижують холестерин, містять комплекс вітамінів і мінеральних речовин. Все це робить висівки незамінним дієтичним продуктом. Вони практично не засвоюються. А поєднуючись з великою кількістю води, клітковина розбухає (що дає відчуття ситості) і виходить з організму в тому ж вигляді, в якому і ввійшла, прихопивши з собою поклади кишечника. Додавати висівки можна в будь-яку їжу: тісто, коктейлі, салати, супи. Або можна просто з'їсти вранці ложку висівок, запивши їх склянкою води. Не рекомендується вживати цей продукт в періоди загострень захворювань ШКТ.


Джерело: www.justlady.ru

Інші матеріали:
На лобі прищі? причину в шлунку шукай! Все про тайський масаж Група крові і твій характер Фізичні вправи для зміцнення серця Як усунути хронічну втому