Який горіх вибрати

Горіхи - це багатюще джерело корисних речовин. Про це люди знали ще в старовину. Не випадково в Стародавньому Вавилоні, наприклад, черні заборонялося їсти горіхи: вважалося, що вони додають розум, а простим людям це не потрібно. Сьогодні ж кожен може скільки завгодно насолоджуватися самими різними горіхами. А от сказати, які з них корисніше, не так-то просто. Адже в кожному з видів горіхів містяться свої цінні елементи, але в будь-якому горісі є вітамін Е, що перешкоджає розвитку холестеринових бляшок і зміцнюючий судини. Значить, будь-які горіхи покращують пам'ять, знижують ризик виникнення інфаркту та старечого недоумства.

У волоських горіхах безліч вітамінів і мікроелементів. Вітаміну С, наприклад, в незрілих горіхах майже стільки ж, скільки в лимонах. Також у волоських горіхах є дубильні речовини, хінони, йод, група вітамінів В і вітамін РР, фосфор, залізо, магній. Волоські горіхи дуже калорійні, вони мають судинорозширювальну дію, корисні для потенції чоловіків, знижують рівень цукру в крові, заспокоюють нервову систему.

Лісові горіхи або фундук містять багато жирів, а також білків і вуглеводів. Вони корисні при захворюваннях шлунка, сприяють виведенню з організму каменів, допомагають виліковувати ревматизм і недокрів'я, серцево-судинні захворювання, піднімають імунітет.

Кедрові горіхи містять багато міді, йод, вітаміни групи В, Е. У них є вуглеводи і білки, ненасичені жирні кислоти, різні мікроелементи. Ці горіхи корисні для мозку, ендокринної системи, вони допомагають утворенню червоних кров'яних тілець. Кедрові горіхи легко засвоюються, вони корисні для дітей.

Арахіс містить багато антиоксидантів, він хороший для підтримки імунітету, профілактики раку, серцево-судинних захворювань. У ньому багато вітамінів і мікроелементів - А, D, Е, В1, В2 і ін Цей горіх калорійний, у ньому багато білка і рослинних олій.

Мигдаль містить ненасичені моножирів, вітамін Е. Він корисний для профілактики хвороб серця, зміцнення зору, допомагає організму очищатися. Цей горіх є м'яким проносним, він знижує вміст цукру в крові, зміцнює організм в цілому.

Фісташки чудово тонізують організм, заряджають його бадьорістю. Їх добре вживати при підвищених фізичних і розумових навантаженнях. В результаті великого вмісту вітаміну Е вони подовжують молодість. Фісташки покращують роботу печінки, серцево-судинної системи. У цих горіхах дуже багато клітковини.


Джерело: www.justlady.ru

Інші матеріали:
Рецепти вітамінних коктейлів Внутрішньоматкова спіраль: ставити чи ні? Як не можна худнути: 5 найгірших дієт Кріотерапія - комплексна дія на організм Контурна пластика: робити чи ні?