Будь обережна - білий хліб!

Основним продуктом харчування всіх народів світу є хліб. З усього розмаїття сортів кожен знаходить свого поціновувача білого, сірого або чорного хліба. Хліб, не викликаючи почуття пересичення, щодня заповнює організм білками, жирами, вуглеводами, вітамінами, мінералами і клітковиною.

Особливо смачний білий хліб. Але його істотним недоліком є ​​використання для його приготування борошна, що в процесі очищення позбавляється всіх цінних і поживних речовин. Тому особливо захоплюватися білим хлібом не варто, оскільки не завжди і не для всіх він може бути корисний.

А адже саме висівки, від яких очищена пшениця, містять основні вітаміни (РР і групи В), мінерали та клітковину, необхідні для поглинання токсичних речовин, зниження холестерину, збереження маси тіла після схуднення, а найголовніше - для попередження утворення ракових пухлин у прямій кишці. Здатність висівок упорядковувати роботу шлунково-кишкового тракту, а також коригувати жировий і вуглеводний обмін дістається любителям хліба з борошна грубого помелу.

Науково встановлений шкоду білого хліба на дріжджовий основі. Здуття, метеоризм, кольки, бурчання - це наслідки надмірного вживання білого хліба. Додавання дріжджів пригнічує корисну мікрофлору кишечника і викликає недокрів'я. Несприятливий вплив дріжджовий білий хліб робить і на клітини, ушкоджуючи їх мембрани і активізуючи зростання пухлин. Саме тому при онкозахворюваннях він протипоказаний.

Кожен вид хліба має свій особливий смак. Тому чергування білого хліба з іншими видами (сірим, чорним) заповнює відсутні корисні речовини і вносить різноманітність в щоденний раціон.

Щоб нейтралізувати шкоду білого хліба на дріжджовий основі, рекомендується помістити його на два дні в холодильник, а потім прожарити в духовці або на сонці - це знизить активність дріжджів і зробить хліб безпечним. Ця рада - для невиправних любителів білого хліба і для тих, кому хліб грубого помелу протипоказаний (при хворобах травної системи).


Джерело: www.justlady.ru

Інші матеріали:
Небезпечні для зубів продукти 6 шкідливих харчових звичок Як знизити ризик ракових захворювань Корисний сніданок перед роботою Фастфуд - це залежність