Фастфуд - це залежність

Люди схильні ставитися до їжі не менш трепетно, ніж наркоман до своєї дозі. Культ їжі повсюдно є поширеною практикою. Але якщо в минулому «предметом культу» ставала їжа, приготована якісно і зі смаком, яку слід було є у відповідність з найскладнішими правилами етикету, в компанії друзів або сім'ї - то сьогодні на зміну вишуканим трапеза прийшов фаст-фуд.

Багато відвідувачів закладів фаст-фуду демонструють справжню залежність. Вони ходять обідати під час робочої перерви в свою улюблену мережа швидкого харчування, вечорами там же купують вечерю на всю сім'ю, щоб зайвий раз не готувати. Та й навіщо, раз тут так смачно і недорого годують?

Чому ж фаст-фуд такий популярний? Звідки така повсюдна залежність? Відвідувачів закладів фаст-фуду в усьому світі об'єднує одне - всі вони люблять цю їжу. Вона їм подобається. Залежність людей від їжі, яку вони люблять, набагато сильніше, ніж будь-яка інша. Згідно з деякими експериментів, багатьом людям від харчових звичок відмовитися найважче.

Але якщо поглянути на проблему з іншого боку, то чому ж поганий фаст-фуд? Спочатку заклади фаст-фуда створювалися як місця, де можна недорого і швидко поїсти, при цьому потрібно було наїстися на весь важкий трудовий день. Фаст-фуд мережі з тих, що давно на ринку громадського харчування, створювалися в першій половині XX століття для робітників, що займаються важкою фізичною працею. Таким людям потрібна висококалорійна їжа. Перерви на обід були дуже маленькі, не можна було довго смакувати улюблене блюдо, потрібно було швидко перехопити на льоту пару гамбургерів - і знову бігти в цех.

Сьогодні образ життя середньої людини змінився з активного на переважно сидячий. Це означає, що більшість людей, що харчуються в закладах фаст-фуду, не витрачають всіх тих калорій, які вони там отримують. А надлишок калорій веде до ожиріння.

Сучасним людям вже не потрібна така калорійна і жирна їжа, яку традиційно готують заклади фаст-фуда, і тому виробники роблять все, щоб їх бутерброди і картопля фрі були найсмачнішими. Деякі досить неприродні і рафіновані смаки разом з яскравою упаковкою викликають насамперед психологічну залежність. Цукор і жири викликають звикання організму набагато сильніше, ніж всі інші продукти.


Джерело: www.justlady.ru

Інші матеріали:
Милий, а де довідка від венеролога? Небезпечні для зубів продукти 6 шкідливих харчових звичок Як знизити ризик ракових захворювань Корисний сніданок перед роботою