5 психологічних прийомів схуднення

Професор Корнельського університету, автор бестселера "Божевільна їжа", Брайан Уонсинк вивів "формулу стрункості". Виявляється, досить запам'ятати, що шлунок реагує на кількість прийнятої їжі лише через двадцять хвилин! Найчастіше люди переїдають не від того, що голодні, а від того, що продовжують "є очима" те, що знаходиться на столі. Прості поради Уонсинка допоможуть уникнути зайвих калорій і сантиметрів.

1. Ховайте смакоту, діставайте овочі.
Нерідко ми їмо те, що першим потрапляє на очі. Якщо, відкриваючи холодильник, ви упираєтеся поглядом у пляшку "мінералки" або страви з овочами, ви неминуче віддасте їм перевагу. Приберіть зі столу звичні спокуси: печиво, цукерки, випічку, а на почесне місце поставить блюдо з морквою та селерою. У холодильнику на рівні очей поставте мінеральну воду і знежирений кефір.

2. На роботі не лукавити!
Якщо на робочому столі в офісі перед вами стоїть ваза з цукерками для клієнтів, нехай вона буде непрозорою. Вчені провели цікавий експеримент: секретарки, в поле зору яких постійно "маячать" скляні Конфетница, з'їдають в три рази більше солодощів, ніж ті, які сидять поруч з фарфоровими ємностями. За рік прозора ваза додає пару зайвих кілограмів.

3. Зручність - ключ споживання.
Чим зручніше їжа, тим частіше до неї тягнуться. Уявляєте, форма і розмір чіпсів, цукерок і глазурованих горішків вибрані зовсім не випадково - саме такі невеликі шматочки самі "просяться" в рот. Тому, коли будете викладати на видне місце морквину, огірки і селера, попередньо помийте їх і наріжте симпатичними маленькими шматочками - так ви з'їсте більше.

4. Не забирайте "докази".
Як з'ясував професор, люди схильні переїдати, коли не бачать, скільки з'їли. Так, на черговому експерименті "піддослідні" з'їдали значно більше курячих крил, коли кістки за ними відразу ж прибирали. А ті, у кого вони лежали перед очима, мимоволі фіксували, скільки додалося калорій. Інша назва цього психологічного прийому - "феномен бездонної тарілки": з миски з супом, яку потай від їдців знову і знову наповнювали через трубочку під скатертиною, випробовувані з'їдали набагато більше, ніж зі звичайної тарілки.

5. Довіряйте очам, а не шлунку.
Так як шлунок "бреше" про кількість спожитих калорій, залишається довіряти власному зору. Чим солідніше виглядає порція, тим швидше ви будете. Тому рідка їжа така корисна: рідина, яка в ній міститься, не тільки створює видимість «об'ємної їжі", але і дає сигнал про насичення в той момент, коли людина справді ситий.


Джерело: www.justlady.ru

Інші матеріали:
Екзотичні фрукти та їх шкода Молочниця: симптоми і правильне лікування Міфи про дієти Як позбутися набряків ніг у спеку Як перевірити груди