Перепелині яйця: склад, користь і властивості

Яйця перепелів є цінним дієтичним продуктом. Незважаючи на невеликий розмір, вони містять величезну кількість мікроелементів, вітамінів і біологічно активних речовин, тому їх з успіхом застосовують для профілактики і лікування багатьох недуг.

Перепілки мають високу температуру тіла, завдяки чому вони практично не схильні до інфекційних захворювань. Тому їх яйця можна вживати в сирому вигляді, не переживаючи, що частина корисних речовин буде втрачена в процесі термічної обробки.

За кількістю вітамінів і мікроелементів перепелине яйце у ​​кілька разів перевершує куряче. Рівень калію і фосфору в ньому вище в 5 разів, заліза - в 4,5, вітамінів групи В - в 3 рази. Крім цього, яйце перепела містить безліч незамінних амінокислот: гліцин, тирозин, треонін та інші. Дані компоненти відіграють велику роль в обміні речовин, тому перепелині яйця часто використовуються як природні ліки.

Не тільки яйце, але і його шкаралупа несе користь. 27 мікроелементів, включаючи кальцій, цинк, мідь і фтор, прекрасно засвоюються людським організмом. Завдяки цьому, перепелині яйця рекомендується використовувати для відновлення кісткової тканини при переломах і тріщинах кісток.

Список хвороб, при яких показаний прийом яєць перепела, досить широкий. Вони зміцнюють імунітет, полегшують перебіг простудних захворювань, нормалізують тиск і благотворно впливають на органи шлунково-кишкового тракту. Також яйця показані в комплексній терапії анемії, алергії і розладів нервової системи. Вагітні жінки можуть вживати їх для профілактики карієсу. Крім цього, яйця перепелів підвищують стійкість організму до дії радіації. Недарма їх рекомендували до прийому дітей, які проживали у районі Чорнобильської АЕС.

Перепелині яйця багаті білком, тому більшість професійних спортсменів намагаються регулярно вживати їх.

Дітям до трьох років щодня можна вживати в їжу не більше двох перепелиних яєць, дошкільнятам і молодшим школярам - не більше трьох. Підлітки можуть з'їдати за раз по 4 яйця, а люди середнього віку по 5-6. Сприятливий вплив на організм буде помітно вже через пару тижнів прийому яєць, але не зупиняйтеся на досягнутому. Доведено, що усунути дефіцит всіх поживних речовин і вітамінів можна тільки за 4 місяці регулярного вживання даного продукту.

загрузка...


Джерело: www.justlady.ru

Інші матеріали:
Корисні збори трав для зниження апетиту Бадан лікарський товстолистий: склад, властивості та застосування Реабілітація після мамопластики Недоліки і користь вітамінів Як підбадьоритися і позбутися сонливості