Топ-10 корисних і недорогих продуктів

Якщо раптом ваш холодильник виявився порожній, і ви вирішили його заповнити, то не поспішайте купувати такі звичні, але шкідливі продукти, як заморожені пельмені, ковбаса, майонез і солодкі газовані напої. Нижче представлений перелік з десяти недорогих і корисних продуктів, якими краще всього зайняти вільне місце.

1. Молоко

Доступне джерело кальцію, магнію, фосфору і калію, а також амінокислот, жирних кислот, вітамінів А, D і групи В. Краще купувати нежирне молоко - півтора чи двопроцентне.

2. Фрукти

Вони не потребують додаткового приготуванні, смачні, та до того ж містять практично всі відомі вітаміни і мінерали. Купуйте будь-які фрукти, які вам подобаються. Але якщо вже говорити про дешеві і корисних фруктах, то це, звичайно ж, яблука, банани, виноград і апельсини.

3. Морква

Один з найбільш корисних овочів. Відмінне джерело каротину, а також згубних для мікробів фітонцидів.

4. Яйця

Містять білок високої біологічної цінності, антиоксиданти (вітаміни А і Е) і В-комплекс. А ще яйця багаті легкозасвоюваним жиром, насиченим фосфоліпідами, яких потребують нервові тканини і мозок.

5. Кефір

Джерело корисних для травлення бактерій і кальцію. Стаканчик кефіру - це оптимальний перекус між основними прийомами їжі.

6. Сир

Білок, що міститься в сирі, засвоюється краще молочного білка. А ще сир - джерело кальцію, фосфору, вітамінів А, D, E, C і вітамінів групи В. При цьому що містяться в сирі поживні речовини відрізняються оптимальною збалансованістю і максимальної засвоюваністю для людського організму.

7. Хліб

Це не тільки незамінний інгредієнт будь-якого бутерброда, але й джерело корисних вуглеводів. Однак перевагу потрібно віддавати цельнозерновом хліба, так як звичайний білий хліб готується з рафінованої муки, позбавленої майже всіх корисних речовин.

8. Лимони

Звичайно, це теж фрукт, а про фрукти вже йшла мова вище. Однак про лимонах варто сказати окремо. Лимонний сік корисно додавати в салати, чай і навіть звичайну питну воду. А ще в лимонному соці можна маринувати м'ясо і рибу. До речі, сік одного лимона містить близько 33 відсотків добової норми аскорбінової кислоти.

9. Куряча грудка

Є гарним джерелом вітамінів групи В і білка. До того ж грудка проста в приготуванні - її досить відварити і можна вже використовувати для бутербродів або в салатах.

10. Зелений горошок

Багатий білком, провітамін А, вітаміни групи В, аскорбінової кислотою, калієм, залізом, цинком, фосфором, магнієм і сіркою. Горошок добре поєднується з багатьма продуктами - м'ясом, рибою, яйцями, сиром та іншими овочами. До речі, не обов'язково купувати виключно свіжий або заморожений горошок. Консервований горошок також зберігає більшу частину містяться в ньому корисних речовин.


Джерело: www.justlady.ru

Інші матеріали:
Два літри води в день: міф чи необхідність? Боротьба з шкідливими звичками Сучасні способи запобігання: який обрати? Цукрова дієта Обережно, родимка!