3 основних міфи про сіль

Дієтологи наполягають на тому, що оптимальна доза кухонної солі не повинна перевищувати 7 г на добу. Сіль, як відомо, бере участь у підтримці і регулюванні водно-сольового балансу в організмі і натрієво-калієвого іонного обміну. А що ще ми знаємо про сіль? Те, що сіль - це біла отрута? Але чи так це насправді?

Міф 1: Сіль - це біла отрута!
Це не так! Обмеження вживання солі, а вже тим більше повна відмова від неї, веде до того, що людина не тільки потрапляє в групу підвищеного ризику захворювання серцево-судинними захворюваннями, але й має набагато більше шансів померти від раптового інфаркту або інсульту. Тому рекомендована доза солі на день до 7 м. При підрахунку кількості споживаної солі слід враховувати не тільки явну, а й приховану сіль, яка в чималих кількостях таїться в ковбасах, хлібі, консервах, твердих сирах та інших готових до вживання продуктах.

Міф 2: Солити їжу потрібно після приготування
Насправді ця рекомендація стосується тільки тих, кому слід строго дотримуватися споживання солі: діабетиків, гіпертоніків, а також людей, що страждають хворобами нирок. Всім іншим треба пам'ятати, що кожен продукт вимагає особливих умов соління. Наприклад, м'ясний бульйон краще солити за 20 хвилин до закінчення варіння, а овочі, щоб вони не втратили всю рідину, слід солити за 5-7 хвилин до зняття з вогню. Бобові погано розварюються в солоній воді, тому присолювати їх краще вже після приготування. Смажена картопля також варто солити в самому кінці приготування. А от звичайне м'ясо відразу солити не варто, інакше воно втратить свою соковитість.

Міф 3: Йодована сіль - джерело йоду
Це неправда! Йодована сіль зберігає свої цілющі властивості лише протягом декількох місяців. Також йодована сіль вважається непридатною, якщо була підмочена або якийсь час знаходилася у відкритій тарі. При нагріванні, а тим більше кипінні продукту, в який додана йодована сіль, йод випаровується. Тому, якщо ви посоліть салат, то йод потрапить у ваш організм, а супчик - на жаль, буде зі звичайною сіллю.


Джерело: edinstvennaya.ua

Інші матеріали:
Плоский живіт: консультують гастроентеролог, тренер і психолог Зроби приємно своїй підшлунковій Молоко і чай - не сумісні! Як правильно харчуватися в квітні Фарбування волосся шкодить печінці