Як правильно харчуватися в квітні

Знову застуда і нездужання? Ти відчуваєш себе втомленою і роздратованою? Улюблена спідничка стала тіснувата? Не переймайся, все це можна підкоригувати з допомогою правильного харчування.

У квітні в раціоні як і раніше повинні бути присутні такі джерела білка та тваринних жирів, як м'ясо і риба, а також овочі: морква, буряк, селера, гарбуз і ін

Але є слід вже трохи менше: обсяг порції тепер складає максимум 230-250 мл. Причому зменшується він не за рахунок клітковини (овочів), а за рахунок білка і тваринних жирів: урізуємо порції м'яса, риби, а також сиру. Організм як і раніше потребує рослинних жирах: 1-3 ст. л. нерафінованої олії на день.

Оскільки наше тіло вже витратило запаси корисних речовин, накопичені за літо й осінь, в квітні можливі перші прояви авітамінозу. Це схильність простудним захворюванням, сухість і блідість шкіри, ламкість волосся і нігтів, швидка стомлюваність і нервозність. Щоб запобігти ці неприємні симптоми, потрібно терміново вживати заходів.

Від авітамінозу нас врятують заморожені з літа ягоди і фрукти. У квітні це єдиний повноцінний джерело вітамінів, альтернативи якому немає. Саме час діставати з морозилки літні запаси. Чорна смородина, малина, кизил, полуниця, абрикоси, чорниця, агрус - ось наші рятівники! Щодня з'їдай не менше 1 ст. л. (А краще півсклянки) заморожених ягід. Для стимуляції обміну речовин в квітні слід збільшити кількість рідини, що випивається за день, до 1,5-2 л.

За матеріалами журналу "Твоє здоров'я"


Джерело: edinstvennaya.ua

Інші матеріали:
Їж... і худни Смачна цариця - сочевиця Плоский живіт: консультують гастроентеролог, тренер і психолог Зроби приємно своїй підшлунковій Молоко і чай - не сумісні!