Молоко і чай - не сумісні!

Дієтологи вважають, що молоко і чай краще не змішувати, тому що тоді обидва продукти втрачають свої корисні властивості.

Як з'ясували вчені, чай містить речовини, що допомагають знизити всмоктування жиру кишечником і зменшити рівень холестерину в крові. Проте молоко, багате білком, нейтралізують ці речовини в чаї.

Містяться в чаї речовини, звані теарубігінамі і теафлавин, запобігають ожирінню у тих, хто харчується їжею з високим вмістом жиру. Як тільки в чай ​​потрапляє молоко, теарубігіни і теафлавин вступають в реакцію з білками молока, і чай втрачає свої корисні властивості.

Виходить, ні чай і молоко не насичують організм корисними речовинами, немов ви випили склянку звичайної води. Тому вчені рекомендують, вживати цих два корисних напою окремо.


Джерело: edinstvennaya.ua

Інші матеріали:
Жувальна гумка - винуватиця зморшок Їж... і худни Смачна цариця - сочевиця Плоский живіт: консультують гастроентеролог, тренер і психолог Зроби приємно своїй підшлунковій