Смачна цариця - сочевиця

Малопримітного рослина сімейства бобових, схоже за смаком на горох, не часто побачиш на столі. І даремно! Ця скромниця володіє царськими достоїнствами.

Малопримітного рослина сімейства бобових, схоже за смаком на горох, не часто побачиш на столі.
І даремно! Ця скромниця володіє царськими достоїнствами.

Сочевиця - це одне з найдавніших культурних рослин. Археологи виявили її зерна в будівлях бронзового століття! Також відомо, що стародавні єгиптяни пекли з сочевичну борошна хліб, а римляни використовували сочевицю як лікарський засіб. Слов'яни варили юшку чечевиці, а за допомогою пюре лікували кольки і інші проблеми з шлунково-кишкового тракту. У багатьох кухнях світу, особливо в східній, сочевиця займає гідне місце і до цього дня. Важко переоцінити якості цього непоказного на вид бобової рослини. Сочевиця настільки багата легкоусвоя-емимі рослинними білками, що може скласти серйозну конкуренцію молочним продуктам і навіть м'яса!

А в 200 г бобів міститься добова норма заліза і фолієвої кислоти. Ще одна дивна властивість сочевиці - вона не здатна накопичувати нітрати і радіонукліди, тому вважається екологічно чистим продуктом, а що містяться в ній цінні ізофлавоноїди не руйнуються при кулінарній обробці.

За матеріалами "ТЗ"


Джерело: edinstvennaya.ua

Інші матеріали:
Болить кісточка на нозі ... Сезон черемші: Чим вона така корисна? Повніють не від тістечок, а від ковбаси Жувальна гумка - винуватиця зморшок Їж... і худни