Лікувальні властивості першої зелені

До літа внутрішні запаси вітамінів вичерпуються. Перша зелень - незамінний помічник у боротьбі з сезонним гіповітамінозом! Зміцнюй організм!

Переваги першої зелені незаперечні: це справжні природні ліки! Додавай її в салат, перші та другі страви. Щоб убезпечити себе від нітратів, зелень можна на годину замочити у воді - вона «витягує» шкідливі речовини. Салати зі свіжої зелені бажано з'їдати відразу після приготування!

Петрушка. Пучок вагою 50 г містить добову норму вітаміну С і чверть добової норми фолієвої кислоти! Також в петрушці є кальцій, фосфор, що зміцнює кістки і збільшує силу м'язів, і «антидепресант» магній.

Кріп. Вітаміни групи В, солі заліза, ефірне масло, багате олеїнової і лінолевої кислотами, регулюють обмін амінокислот і прискорюють обмін речовин.

Шпинат. Це справжній полівітамінний комплекс, що зміцнює судини і регулюючий травлення: містить білки, корисні жири, цукру. Крім того, каротиноїдів (вітамін А) зміцнює зір.

Листя салату. Містять необхідну для зниження рівня холестерину клітковину, мікроелементи і вітаміни груп С, Е і В. Користь буде максимальною, якщо поєднувати салат з м'ясними та рибними стравами!

Кропива. Навіть висушені, її листя зберігають багато вітамінів! Вітамін До надає протизапальний ефект, лігніни і полісахариди целюлози виводять токсини.

Селера. У його листі містяться холін, протеїн і каротин, які стимулюють роботу нирок і надають протимікробну дію. Органічний натрій підвищує засвоюваність поживних речовин.


Джерело: edinstvennaya.ua

Інші матеріали:
10 «не можна» для потенційного алергіка Поправляєшся? Поповни свій ферментний рахунок Самий корисний сніданок - вуглеводний При алергії допоможе перловка Худни уві сні