Геть весняний гастрит!

Весна - період загострення хронічних захворювання шлунково-кишкового тракту. Запобіжить їх загострення!

Обстежуються у гастроентеролога, проконсультуйся з приводу необхідних препаратів і дізнайся, яка кислотність твого шлунка. Адже зараз твій раціон повинен складатися з продуктів, що нейтралізують або стимулюючих соляну кислоту шлунка.

• Якщо у тебе підвищена кислотність, введи в раціон кисло-молочні продукти, відварені, тушковані і запечені овочі, некислі сорти яблук, груші, банани і всі каші, крім пшоняної. Приготоване м'ясо повинно бути пісним - найкраще підійде риба і курча. Продукти, що викликають рясне виділення шлункового соку, під забороною. Це міцні і жирні бульйони, сирі овочі, соління, маринади, копченості, гострі закуски і свіжа випічка. Не вживай алкоголь.

• Якщо кислотність шлунка знижена, їж нежирне м'ясо (риба, птиця, яловичина), відварюючи його або злегка обсмажуючи, без панірування в сухарях чи борошні. Добре стимулюють вироблення кислоти в шлунку яйця некруто, розварені каші, макарони, сир, молоко - в стравах чи напоях. Супи - м'ясні, рибні, грибні, овочеві - також підуть тобі на користь. Не можна їсти гострі, солоні, смажені страви, м'ясні та рибні консерви, свіжу випічку з дріжджового тесту, вживати алкоголь.


Джерело: edinstvennaya.ua

Інші матеріали:
Продукти, які знижують рівень холестерину Від жирної їжі буває депресія Кориця - відмінна профілактика онкозахворювань Від хліба не поправляються Провокатори молочниці